Боловсрол, шинжлэх ухааны яамнаас хэрэгжүүлж буй “Тэгш боломжийг бүрдүүлэх замаар суралцахуйг дэмжих” төслийн хүрээнд хоолзүйч, тогооч нарыг чадавхжуулах цахим болон танхим хосолсон сургалтыг Биотехнологи, шим тэжээлийн салбараас 2023 оны 1-р сарын 23-24-ний өдрүүдэд амжилттай зохион байгууллаа.
Тус сургалтад төслийн зорилтот дүүрэг, аймаг, сумын ерөнхий боловсролын сургуулийн нийт 140 гаруй хоолзүйч, тогооч нар хамрагдаж хоол үйлдвэрлэлийн эрүүл ахуй, зохистой дадал нэвтрүүлэх боломж, тоног төхөөрөмжийн аюулгүй ажиллагаа, тусгай хэрэгцээт хүүхдийн хоол тэжээлийн хэрэгцээг төлөвлөх сэдвүүдээр суралцав.
Мөн нийслэлийн 15 сургуулийн 30 тогооч, хоолзүйчид тусгай хэрэгцээт хүүхдийн өдрийн хоолны иж бүрдэл хоол хийх дадлага хичээлд хамрагдав. Дадлага хичээлээр махан шанзыг овьёос, гурвалжин будаагаар баяжуулах, алмондны гурилан жигнэмэг, аарц-бурамны шанзтай боов, хүрэн манжин, луувангийн шүүс бэлтгэх технологи ажиллагааг сурахын зэрэгцээ тусгай хэрэгцээт хүүхдүүдэд зориулсан хоолны түүхий эдийн онцлог, хүнсийг орлуулан хэрэглэх мэдлэг чадварыг эзэмшсэн болно.
Тус төслийн хүрээнд Хоолзүй, шим судлалын хавсарга хөтөлбөрт суралцаж буй 36 оюутанд сургалтын тэтгэлэг олгох бөгөөд 27 оюутан сурч байна.
Биотехнологи, шим тэжээлийн салбар
Канадын Йоркийн их сургууль болон Шинжлэх Ухаан Технологийн их сургууль хамтран хэрэгжүүлэх судалгааны төслийн нээлтэд зориулсан Эрдэм шинжилгээний хурал зохион байгуулагдлаа
ШУТИС "Бүс ба Зам" шинжлэх ухаан, технологийн санаачилгын олон улсын чуулга уулзалтад амжилттай оролцлоо
ШУТИС-ийн “Эрдмийн баяр” төгсөлтийн ёслолын ажиллагаа амжилттай болж өндөрлөлөө
Академич хэргэм хүртээв
ШУТИС болон Онцгой байдлын ерөнхий газар хамтран ажиллах санамж бичиг байгууллаа