ШУТИС-ийн Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль жил бүр уламжлал болгон зохион байгуулдаг Хүнсний Аж үйлдвэрийн гавьяат ажилтан, Техникийн Шинжлэх ухааны доктор, профессор Л.Дамдинсүрэнгийн нэрэмжит мэргэжил сурталчилах “Дэвжээ” тэмцээн 2019 оны дөрөвдүгээр сарын 5-нд “Урлаг” танхимд амжилттай болж өндөрлөлөө. Профессор Л.Дамдинсүрэн тэмцээнийг нээж, хүнсний мэргэжлээр суралцагч оюутнуудад мэргэжлийн онцлог, агуулгыг гүнзгий таниулах, онолын мэдлэгийг батжуулан технологийн хөгжлийн чиг хандлагыг төсөөлөх, мэдлэг эзэмших, ашиглах идэвхийг дээшлүүлэх, хамт олныг төлөвшүүлэх зорилготойг онцлон тэмдэглэж, оролцогч багуудад амжилт хүслээ.


Энэ тэмцээнийг 12 дахь жилдээ зохион байгуулж байгаа бөгөөд энэ удаад “Хүнсний аж үйлдвэр-бидний ирээдүй” сэдэв бүхий өвөрмөц хөтөлбөртэй байлаа. Тэмцээнд ҮТС-ийн хүнсний мэргэжлээр суралцагч оюутнуудаас бүрдсэн багууд өрсөлдөж, Хүнсний технологи мэргэжлийн “FTE” баг түрүүлэн, Хүнсний чанар аюулгүй байдал мэргэжлийн “Пирамид” баг 2-р байр, Хүнсний үйлдвэрийн менежмент мэргэжлийн “Шийдвэр гаргагчид” баг 3-р байр эзэллээ.
Мэдээлэл оруулсан: Ц.Сэлэнгэ
“SMC Internship Program-2026” танилцуулга боллоо
ШУТИС-ийн Удирдах зөвлөл 2026 оны төсвийг баталж, “Чанар, ёсзүйн жил”-ийг зарлалаа
“Эндаументын сан”-г олон улсын жишигт нийцүүлэн байгуулж анхны хөрөнгө оруулалтаа олон улсаас татлаа
ШУТИС, ХШУС-ийн төлөөлөл ХБНГУ-ын Фрайбергийн их сургуулийн сургалт, эрдэм шинжилгээ, төсөл хөтөлбөрүүд, хагас үйлдвэрлэлийн төв, лабораториудын үйл ажиллагаатай танилцлаа
“Философи, хүний эрхийн уулзварт: хиймэл оюун ухаан ба ёс зүй” философийн улсын XVII олимпиадад ШУТИС-ийн оюутнууд дэд байрыг эзэллээ