НҮБ-ын Хүнс Хөдөө Аж Ахуйн Байгууллага (ХХААБ) үүссэн өдөр буюу жил бүрийн 10-р сарын 16-ныг “Дэлхий хүнсний өдөр” болгон тэмдэглэдэг. 2030 онд дэлхий нийтэд өлсгөлөнгүй амьдрах нөхцөлийг бий болгох талаар дэвшүүлсэн Тогтвортой хөгжлийн хоёр дахь зорилтын хүрээнд 2019 оны 10-р сарын 16-нд Сүхбаатарын талбайд “БИДНИЙ ҮЙЛДЭЛ БИДНИЙ ИРЭЭДҮЙ: ЭРҮҮЛ ХҮНС-ЗӨВ ХООЛЛОЛТ” өдөрлөгийг зохион байгуулав. Энэхүү өдөрлөгт ШУТИС-ийн Үйлдвэрлэлийн Технологийн сургуулийн Биотехнологи, шим тэжээлийн салбар, “Шим тэжээл судлалын төв” хамтран оролцлоо. Тус өдөрлөгийн үеэр зөв зохистой хооллолт, таргалалтын үеийн хооллолт, зүрх судасны өвчний үеийн хооллолт зэрэг гарын авлагыг 200 гаруй хүмүүст тарааж, зөвлөгөө өгөв. Мөн дотор мах боловсруулах технологийн судалгааны зарим үр дүнг танилцуулан хатаасан уушиг, бөөр, зүрх болон дотор маханд суурилсан зуушны амталгаа хийв. Танилцуулгын үеэр иргэд дотор махан бүтээгдэхүүнийг үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэхийг дэмжиж байгаагаа илэрхийлж байлаа.
ҮЙЛДВЭРЛЭЛИЙН ТЕХНОЛОГИЙН СУРГУУЛЬ
БИОТЕХНОЛОГИ, ШИМ ТЭЖЭЭЛИЙН САЛБАР
ШИМ ТЭЖЭЭЛ СУДЛАЛЫН ТӨВ
ШУТИС-д UNESCO-ICHEI тэргүүтэй байгууллагуудын төлөөлөгчид зочлов
Монгол улс дахь Францын элчин яаманд ШУТИС-ийн ректор Т.Намнан зочиллоо
“Хиймэл оюунаар дээд боловсролын экосистемийг дэмжих нь” сэдэвт Зүүн Азийн дээд түвшний бодлогын хэлэлцээр зохион байгуулагдлаа
ШУТИС-ийн баг “Baku Gym for Challenge–2025” олон улсын тэмцээнээс Алтан медаль хүртлээ
ШУТИС-ийн төгсөгч Б.Наранбат 2024 оны Соёлын биет бус өвийн шилдэг өвлөн уламжлагчаар шалгарлаа