НҮБ-ын Хүнс Хөдөө Аж Ахуйн Байгууллага (ХХААБ) үүссэн өдөр буюу жил бүрийн 10-р сарын 16-ныг “Дэлхий хүнсний өдөр” болгон улс орнуудад тэмдэглэн өнгөрүүлдэг билээ. 2030 онд дэлхий нийтэд өлсгөлөнгүй амьдрах нөхцлийг бий болгох талаар дэвшүүлсэн Тогтвортой хөгжлийн хоёр дахь зорилтын хүрээнд 2018 оны 10-р сарын 16-нд Сүхбаатарын талбайд “БИДНИЙ ҮЙЛДЭЛ БИДНИЙ ИРЭЭДҮЙ: ӨЛСГӨЛӨНГҮЙ ДЭЛХИЙ-2030” өдөрлөг зохион байгуулав.
Тус өдөрлөгийг НҮБ-ын ХХААБ-ын суурин төлөөлөгч ноён Винод Ахужа нээж, “Их тайга” ХХК-ны цайны ёслолоор эхлэв. Энэхүү өдөрлөгт ШУТИС-ийн Ц.Зууннаст захиралтай “Шим тэжээл судлалын төв”, Үйлдвэрлэлийн Технологийн сургуулийн Биотехнологи, Шим Тэжээлийн салбарын мэргэжлийн оюутнуудын Н.Сугар багштай “NCN”, Х.Мөнхзаяа багштай “Арга билэг”, С.Дэлгэрмаа багштай “IB” клуб, Хүнсний Инженерчлэлийн салбарын мэргэжлийн оюутны С.Сэржмядаг багштай “Зөв, зохистой хооллолт” клубын нийт 35 оюутан оролцлоо. Тус өдөрлөгийн үеэр “Зохистой хооллолт” үзэсгэлэн, олон нийтийг хамарсан “Илчлэг зарцуулалт” арга хэмжээ зохион байгуулав. “БИДНИЙ ҮЙЛДЭЛ БИДНИЙ ИРЭЭДҮЙ: ӨЛСГӨЛӨНГҮЙ ДЭЛХИЙ-2030” арга хэмжээнд амжилттай оролцсон нийт багш оюутнууддаа талархал илэрхийлж цаашдын ажилд нь амжилт хүсье.
Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль
Шим тэжээл судлалын төв
Биотехнологи, шим тэжээлийн салбар
ШУТИС-д UNESCO-ICHEI тэргүүтэй байгууллагуудын төлөөлөгчид зочлов
Монгол улс дахь Францын элчин яаманд ШУТИС-ийн ректор Т.Намнан зочиллоо
“Хиймэл оюунаар дээд боловсролын экосистемийг дэмжих нь” сэдэвт Зүүн Азийн дээд түвшний бодлогын хэлэлцээр зохион байгуулагдлаа
ШУТИС-ийн баг “Baku Gym for Challenge–2025” олон улсын тэмцээнээс Алтан медаль хүртлээ
ШУТИС-ийн төгсөгч Б.Наранбат 2024 оны Соёлын биет бус өвийн шилдэг өвлөн уламжлагчаар шалгарлаа