Дархан-Уул аймаг дахь Технологийн сургуулийн хүнс үйлдвэрлэлийн салбарын “Бүс нутгийн хүнс судлалын төв”-д олон улсын КОЙКА-байгууллагатай хамтран хэрэгжүүлсэн төслийн хүрээнд 60,7 сая төгрөгийн хөрөнгө оруулалттай, орчин үеийн, эгзэгтэй цэгийн хяналт, 5 шатны ариутгал бүхий хагас боловсруулсан махан бүтээгдэхүүний жижиг үйлдвэр 2011 оны 04-р сарын 15-ны өдөр ашиглалтанд орж нээлтийн тууз хайчиллаа. Уг арга хэмжээнд КОЙКА байгууллагын орлогч дарга Анн Чанг Су болон тус байгууллагын сайн дурын ажилтан 30 орчим төлөөлөгчид, Дархан-Уул аймгийн мэргэжлийн хяналтын газар, ХХААЖДҮ-ийн газар, стандарт хэмжилзүйн албаны төлөөлөл оролцлоо. Уг арга хэмжээний хүрээнд Солонгос үндэсний хоолны амтлагаа явагдаж, урлагийн тоглолт хийгдлээ.
Тус үйлдвэр нь хоногт 3 тн хагас боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх хүчин чадалтай, солонгос үндэсний тансаг бүтээгдэхүүн болох Догкальби болон бусад хагас боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж орон нутгийн хүн амыг үйлдвэрийн аргаар боловсруулсан, эрүүл, аюулгүй махан бүтээгдэхүүнээр хангахын зэрэгцээ хүнсний салбарын оюутнууд мэргэжлийн дадлага хийж өөрийн үнэлэмжээ нэмэгдүүлэн зах зээлд өрсөлдөх чадвар олж авах сайхан боломж нээгдэж байна.
Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн санаачилсан тэрбум мод үндэсний хөдөлгөөнийг дэмжин ШУТИС-ийн харьяа эрдэм шинжилгээний хүрээлэнгүүд нэгдэж мод тарив
“Технологи ба хүний эрх” сэдвийн хүрээнд хамтран ажиллах санамж бичиг байгууллаа
Гар барилдааны төрөлд оролцож хүрэл медаль хүртлээ
ШУТИС болон Токиогийн их сургууль оюутан солилцох хамтын ажиллагааны эхлэлийг тавилаа
Японы Кумамото их сургуулийн хэрэглээний математикийн тэнхимийн эрхлэгч Naoyasu Kita ХШУС-ийн Математикийн тэнхимд зочин профессороор ажиллалаа