Оюутнуудын дунд тулгамдсан асуудлын нэг болж буй зохистой хооллолтын мэдлэг, хандлага, дадлыг олгох зорилгоор тухайн мэрэгжлээр суралцаж буй оюутнууд өөрсдөө ШУТИС-ийн оюутны 4 дотуур байрны 130 орчим оюутнуудад өргөн хэрэглээний хүнсний түүхий эдээр богино хугацаанд өөртөө зориулж шим тэжээллэг хоол хийх “Зохистой хооллолт”-ын сургалтыг зохион байгууллаа.
Энэхүү үйл ажиллагааг ХИБС-ийн Хоол үйлдвэрлэл, шим судлалын профессорын багийн удирдлаган дор тус сургуулийн Оюутны холбооны даргаар ахлуулсан Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний технологи, Хоолзүйн мэргэжлийн 2, 4-р курсын 12 оюутан зохион байгуулж 3 үндсэн төрлийн 6 нэрийн хоол хийн амтлуулж, шим тэжээлийн сургалтыг явуулав.
Тус ажлыг хамтран зохион байгуулсан ХИБС, ШУТИС-ын Оюутны хөгжил үйлчилгээний алба эдгээр оюутнуудын идэвхи санаачлагыг үнэлэн тэдэнд Сургагч-оюутны сертификат, урамшуулалыг 2013 оны 5 дугаар сарын 8-ны өдөр ШУТИС-ийн эрдмийн зөвлөлийн өрөөнд олгов.
ХИБС, ХҮШС-ын профессорын баг
ШУТИС-д UNESCO-ICHEI тэргүүтэй байгууллагуудын төлөөлөгчид зочлов
Монгол улс дахь Францын элчин яаманд ШУТИС-ийн ректор Т.Намнан зочиллоо
“Хиймэл оюунаар дээд боловсролын экосистемийг дэмжих нь” сэдэвт Зүүн Азийн дээд түвшний бодлогын хэлэлцээр зохион байгуулагдлаа
ШУТИС-ийн баг “Baku Gym for Challenge–2025” олон улсын тэмцээнээс Алтан медаль хүртлээ
ШУТИС-ийн төгсөгч Б.Наранбат 2024 оны Соёлын биет бус өвийн шилдэг өвлөн уламжлагчаар шалгарлаа