Оюутнуудын дунд тулгамдсан асуудлын нэг болж буй зохистой хооллолтын мэдлэг, хандлага, дадлыг олгох зорилгоор тухайн мэрэгжлээр суралцаж буй оюутнууд өөрсдөө ШУТИС-ийн оюутны 4 дотуур байрны 130 орчим оюутнуудад өргөн хэрэглээний хүнсний түүхий эдээр богино хугацаанд өөртөө зориулж шим тэжээллэг хоол хийх “Зохистой хооллолт”-ын сургалтыг зохион байгууллаа.
Энэхүү үйл ажиллагааг ХИБС-ийн Хоол үйлдвэрлэл, шим судлалын профессорын багийн удирдлаган дор тус сургуулийн Оюутны холбооны даргаар ахлуулсан Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний технологи, Хоолзүйн мэргэжлийн 2, 4-р курсын 12 оюутан зохион байгуулж 3 үндсэн төрлийн 6 нэрийн хоол хийн амтлуулж, шим тэжээлийн сургалтыг явуулав.
Тус ажлыг хамтран зохион байгуулсан ХИБС, ШУТИС-ын Оюутны хөгжил үйлчилгээний алба эдгээр оюутнуудын идэвхи санаачлагыг үнэлэн тэдэнд Сургагч-оюутны сертификат, урамшуулалыг 2013 оны 5 дугаар сарын 8-ны өдөр ШУТИС-ийн эрдмийн зөвлөлийн өрөөнд олгов.
ХИБС, ХҮШС-ын профессорын баг
Монголын 2025 оны оюутны УАШТ-д нийт 26 их дээд сургууль оролцсоноос доктор, профессор Т.Намнан ректортой ШУТИС-ийн баг 50 оноогоор хоёрдугаар байранд шалгарлаа
Бүгд Найрамдах Энэтхэг Улсын Засгийн газрын Техник, эдийн засгийн хамтын ажиллагааны хөтөлбөр (ITEC)-өөр “Газрын тос боловсруулах үйлдвэр”-ийн чиглэлээр сургалтад хамрагдав
Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн санаачилсан тэрбум мод үндэсний хөдөлгөөнийг дэмжин ШУТИС-ийн харьяа эрдэм шинжилгээний хүрээлэнгүүд нэгдэж мод тарив
“Технологи ба хүний эрх” сэдвийн хүрээнд хамтран ажиллах санамж бичиг байгууллаа
Гар барилдааны төрөлд оролцож хүрэл медаль хүртлээ