link
ХБТС-ийн Хүнсний технологийн сургалт судалгааны төвийн нээлт 2009 оны 9-р сарын 30-нд болов. Нээлтийн ёслолд ШУТИС-ийн ректор Б.Дамдинсүрэн, проректор, Х.Буяннэмэх , Б.Даваасүрэн болон бусад удирдлагууд, БСШУЯ-ны ШУ-ны газрын дарга Ө.Сүхбаатар, ШУ-ы сангийн захирал Т.Ган-Эрдэнэ нар оролцлоо. Энэхүү төв нь оюутны онол практикийн мэдлэгийг бататгах, лабораторийн хичээлийг чанарын өндөр түвшинд явуулах, шинэ бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа явуулах, технологи боловсруулах, үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх зорилготой бөгөөд дотроо "Исгэлтийн бүтээгдэхүүний технологийн сургалт судалгааны лаборатори", "Сүү боловсруулах технологийн сургалт судалгааны лаборатори",
"Талх гурилан бүтээгдэхүүний технологийн сургалт судалгааны лаборатори",
"Жимс ногоо нөөшлөх сургалт судалгааны лаборатори", гэсэн лабораториуд үйл ажиллагаагаа эхлээд байна. Энэхүү сургалт судалгааны төв нээгдэж тогтмол үйл ажиллагаатай болсноор оюутнуудад үйлдвэрийн дадлага эзэмших, эрдэм шинжилгээ туршилт судалгааны ажил явуулахад таатай боломж олдож байгааг нээлтэд оролцогчид онцлон үнэлж, цаашдын үйл ажиллагаанд нь амжилт хүссэн юм. Үүнээс гадна тус төвд "Үр тариа боловсруулах технологийн сургалт, судалгааны лаборатори","Мах боловсруулах технологийн сургалт судалгааны лаборатори" -иуд мөн нээгдэх бөгөөд одоогоор судалгаа, тоног төхөөрөмж суурилуулах ажлууд хийгдэж байгаа аж.
Capacity building in the field of higher education STRAND 2
MUST receives its fourth accreditation certificate
4 students awarded “Tavan Bogd” Group’s full tuition fee scholarship
An agreement signed with the best universities of the United States to implement mutually beneficial programs
MUST will participate in the project "Glocal University 30" financed by the Government of the Republic of Korea